Vařená vejce

7. prosince 2010 v 16:39 | Janinka |  Dobré jídlo
Tak si to představte, dostala jsem ke snídani chuť na vařené vajíčko. Pro jistotu jsem si do kastrolku dala dvě. Voda se pomalu uvedla do varu a vajíčka se krásně koulela ve vroucí vodě sedm minut. Já si zatím namazala chleba dobrým čerstvým máslem, dala na talířek. Připravila prkénko a nůž. Taky slánka tu nechyběla a dobrý černý čaj. Vypnu plotýnku a kastrolek s vajíčky nesu do dřezu a pouštím studenou vodu. Po chvíli vajíčka vyjmu a loupím. Tedy snažím se oloupat z nich skořápku. Spolu se skořápkou však odcházejí i kousky bílku. Hlavou se  mi honí nadávky. Mám vztek. Nakonec se povedlo, ale na prkénku mi leží dva velmi nevzhledné šišoidy. Ale na chuti jim to neubralo. Snídaně byla dle mé chuti. Ale přesto se mi celý den honí hlavou úvahy a rady na vaření vajíček na tvrdo. Kromě jednoho jediného receptu , jak udělat vajíčka na tvrdo, všechny zklamou (ale ten je publikovatelný až po 22 hodině ).

Tak schválně, který funguje?

1.       Vajíčka nesmí být čerstvá
2.       Po uvaření zchladit studenou vodou
3.       Rychle zchladit, osušit a oloupat
4.       Do vody přidat kapku octa nebo soli
5.       Vajíčka nedáváme vařit přímo po vyndání z lednice
Atd.

Určitě jich taky znáte několik. A funguje některý? Tak dejte radu mně i ostatním. Špatně oloupaná vejce k snídani nevadí, ale když čekáte návštěvu a chystáte chlebíčky nebo obložené mísy, je to k vzteku.
vařená vejce
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama