Trochu itaské kuchyně nezaškodí

20. listopadu 2009 v 21:11 | Janinka |  Dobré jídlo
Tak, co budu vařit? Otázka, která potkává každého z nás. Tenhle recept mám moc ráda. A čas od času jím udělám radost nejen své rodině. Navíc je to jídlo, které se dobře i ohřívá. Připravím si ho i když čekáme třeba návštěvu a přepokládám, že se naše dikusní fórum trošku protáhne.
A suroviny? Ty máme skoro všechny stále doma. A když ne, nebyli bysme Češi, kdybychom neuměli improvizovat. Tak všem přeji dobrou chuť!


Masové kuličky s těstovinami
Pro 6 osob
Příprava 20 mimut
Vaření 40-50 minut
Aby byly kuličky opravdu výběrové, použijte co nejkvalitnější maso.
Můžete je připravit předem jako omáčku a pak jen spolu prohřát.

3 malé, jemně nasekané cibulky
5 lžic olivového oleje
4 velké stroužky česneku, podrcené
1 lžičku sušeného oregána (dobromysl)
400g klobásek cipollata nebo grilovacích klobásek/i vinná klobása je dobrá
700g mletého hovězího masa
4 lžičky nasekané petrželky
1 vejce
50g strouhanky
2 sušené jemně sekané chilli papričky
½ lžičky drceného kmínu
1 krabička rajčatového pyré
800g loupaných krájených konzervovaných rajčat
300 ml červeného vína
Sůl
Pepř

Příloha:
500g širokých nudlí tagliatelle
200g strouhaného parmazánu
Hrst sekané petrželky

Třetinu cibulky a půl česneku osmažte na lžíci oleje. Vložte do mísy, přidejte klobásky vymačkané ze střívek, hovězí, vejce, strouhanku, petrželku, oregano, pepř a sůl.Vytvarujeme do kuliček a osmažíme na oleji do zlatova. Dáme stranou.
Na dvou lžících oleje osmahneme zbylou cibulku s česnekem, chilli papričky a kmín. Přilijeme víno, rajčatové pyré, rajčata včetně šťávy - promíchejte a mírným varem vařte asi 40 - 50 minut. Na poslední 20 minut přidejte kuličky.
Podávejte s těstovinymi a zasypte sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama