Recept kterým potěšíte jedlíky

25. října 2009 v 18:03 |  Dobré jídlo
Jsem z velké rodiny a máme s manželem hodně přátel. Často chystáme rodinné sešlosti a přátelská setkání. Není vyjímkou, že máme ke stolu 20 hostů. Aby se u nás cítili všichni dobře, víme, že je třeba je dobře "nakrmit a napojit". Záleží samozřejmě, kdo má přijít. A jeden recept bych chtěla představit i Vám. Je to upravený recept Kluků v akci (vepřová kolena nejsou vždy k mání) a zaručeně funguje pro 75% našich známých. Pro dlouhé zimní večery jako dělaný. Tak tady je a DOBROU CHUŤ!

Vepřové koleno na pivě se šťouchanými brambory - 6 porcí
1,5kg vepřového ramínka
500 ml černého piva
10 stroužků česneku
4 velké cibule i víc
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý mletý
bobkový list
kmín drcený
instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy
sůl
hořčice
čerstvý strouhaný křen
1. Vepřové ramínko pokrájíme na porce a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno.
2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme
a maso dopékáme na barvu.
3. Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme.
4. Podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.
šťouchané brambory
500 g brambor
100 g slaniny
3 mladé lahůdkové cibule s natí/ nebo osmažená cibule dle chuti
sůl
pepř
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, rozšťoucháme, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem. Slaninu a mladou cibuli nakrájíme najemno, orestujeme a zamícháme do brambor.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lenka Lenka | 11. listopadu 2009 v 21:06 | Reagovat

ANO ANO ANO!!!!!!!!! Holky, to musíte doma uvařit,ale pozor!! Je to návykové, jakmile si to chlap jednou dá, bude to chtít častěji.... Někde jsem četla, že dobré maso působí na chlapa jako afrodiziakum (ale musíte pak tak dvě hodiny počkat, než mu slehne  :D )

2 Janik Janik | 17. listopadu 2009 v 20:50 | Reagovat

Je to strašně moc dobrý, jenom keď by to bylo častějc na stole.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama